Translate

poniedziałek, 29 kwietnia 2013

* Pulpet z sosie pomidorowym - spaghetti tylko inaczej

Proponuję pulpety w sosie pomidorowym.
Do 1/2 kg mielonego dodajemy namoczoną w wodzie bułkę. Dodajemy przyprawy sól, pieprz, paprykę czerwoną słodką, drobno pokrojoną cebulkę, można dodać parmezanu startego i świeżych ziół np. oregano i bazylię dodajemy 1 jajko i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.



Formujemy małe kuleczki i od razu smażymy na oleju (musi być bardzo rozgrzany).

W międzyczasie przygotowujemy sos:

podsmażamy trochę boczku na odrobinie tłuszczu, dodajemy drobno pokrojony czosnek około 2 ząbki, dodajemy puszkę pomidorów wszystko mieszamy i na koniec dodajemy pulpety.

Podajemy z makaronem może być jak do lasagne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Karina