Translate

czwartek, 25 kwietnia 2013

* Pieczona szynka w musztardzie

Przepyszna szynka pieczona w musztardzie.




Potrzebna będzie kulka z szynki lub 1/2 w zależności od ilości osób. Można zrobić więcej i będzie na 2  dni lub resztę pokroić na chleb.

Szynkę posmarować musztardą (zwykłą bez dodatków) i zostawić na 2 godziny,
następnie posypać pieprzem, czerwoną słodką papryką,
Rozpuścić 1/4 margaryny i na dobrze rozgrzaną położyć szynkę na około 10 min, 
 jak już będzie przysmażona  obsypać pokrojonym drobno czosnkiem (2 ząbki) i pokrojonymi pieczarkami i 1/2 cebuli w plastrach .
Wszystko wstawić do piekarnika  nagrzanego do 180 stopni i piec 1 godzinę. Co 10 min polewać sosem.
Jeżeli będzie mało tłuszczu można dolać oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Karina