Translate

sobota, 27 kwietnia 2013

* Dorsz z frytkami i surówką

Może dla odmiany ryba, korzystając z wizyty na Hali targowej w Gdyni wstąpiłam na Halę Rybną - już tam nie śmierdzi jak kiedyś, można nawet powiedzieć , że pachniało.


Kupiłam dorsza (wypatroszonego) nawet cena była atrakcyjna 14,50 zł za 1 kg.

Jak przygotować:
Dorsza umyć , można przekroić na pół i posolić i dodać przyprawy do ryb. Następnie obtoczyć w mące.
Do nagrzanej frytkownicy nastawionej na 160 stopni wkładamy na 8 minut i gotowe.

Wcześniej proponuję wstawić frytki (wersja z piekarnika) - około 15 minut ( nie licząc nagrzania piekarnika).
Do tego surówki.

Palce lizać :)

Usunęłam zdjęcie bo było okropne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Karina