Na sobotę proponuję obiad może nie wyszukany ale smaczny.
Kluski kładzione łyżką na wodzie ze skwarkami z boczku. Na pewno jest bardzo energetyczny dlatego po obiedzie proponuję długi spacer.
Co będzie potrzebne:
mąka pszenna
jajka
boczek do okrasy
około 1i 1/2 szklanki mąki wsypujemy do mniejszego garnuszka i wbijamy 6 jajek. Musi wyjść dość gęsta masa.
Następnie do wrzątku wrzucamy małe kawalątki ciasta za pomocą łyżki. Żeby lepiej się odrywało robimy to 2 łyżkami i ta bez ciasta moczymy w gotującej się wodzie.
Gotujemy około 10 min od zrobienia ostatniej kluski. Ja dzielę to na 2 etapy
.
Do przygotowanego pokrojonego boczku wrzucamy ugotowane kluski i mieszamy. Podajemy z kiszoną kapustą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Karina