Przepyszna szynka pieczona w musztardzie.
Potrzebna będzie kulka z szynki lub 1/2 w zależności od ilości osób. Można zrobić więcej i będzie na 2 dni lub resztę pokroić na chleb.
Szynkę posmarować musztardą (zwykłą bez dodatków) i zostawić na 2 godziny,
następnie posypać pieprzem, czerwoną słodką papryką,
Rozpuścić 1/4 margaryny i na dobrze rozgrzaną położyć szynkę na około 10 min,
jak już będzie przysmażona obsypać pokrojonym drobno czosnkiem (2 ząbki) i pokrojonymi pieczarkami i 1/2 cebuli w plastrach .
Wszystko wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 1 godzinę. Co 10 min polewać sosem.
Jeżeli będzie mało tłuszczu można dolać oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Karina