- 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości na gulasz 8,00 zł
- paczka klusek do gotowania na parze 3,50 zł
- surówka np. kiszona kapusta smażona ze smalcem 2,00 zł
13,50 zł
Mięso pokroić w kostkę przyprawić do smaku. Ja daję curry, paprykę słodką trochę ostrej, pieprz, sól.
Smażymy na oleju lub innym tłuszczu. Jak będzie już obsmażone dolewamy wody i dusimy.
Kapustę przygotowujemy z przepisu z 10.04.2013 placuszki ziemniaczane z kapustą zasmażaną ale tym razem zamiast boczku po prostu dodajmy trochę smalcu ze skwarkami.
Przygotowanie kapusty kiszonej. dodajemy kapustę kiszoną i smażymy na smalcu , polewamy wodą żeby się nie spaliło. Pod koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Karina