Mięso mielimy i podprawiamy. Proponuję podsmażyć cebulkę i również zmielić. Jeżeli macie gotowane warzywa z rosołu można również dodać do farszu. Jeżeli trzeba dodać soli i pieprzu.
Jeżeli farsz jest zbyt sypki można dodać trochę rosołu.
Ciasto podgrzewamy mleko żeby było lekko ciepłe. Dodajemy mąki tyle aby ciasto odchodziło od rąk.
Ja wyrabiam ciasto w maszynie do pieczenia chleba.
Stolnicę posypać mąką i rozwałkować kawałek ciasta na cienki placek. wycinać kółka najlepiej wycinakiem do pierogów.
Złożyć na pół i zagnieść krawędź. Gotować około 5 min. w zależności od grubości ciasta. Podawać z zasmażką z bułki tartej lub boczki i kiełbasy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Karina