Translate

wtorek, 14 maja 2013

* Crebsy z pieczarkami lub z mięsem

Bardzo smaczne crebsy w 2 wersjach a nawet 3.



Pieczarki 1 kg
1 pora
1 serek topiony śmietankowy
3 jajka
2 szklanki maki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
bułka tarta
śmietana

  1. wersja - porę (tylko tą białą część ) i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy serek topiony i dalej podsmażamy. Jeżeli ciężko się łączy serek to można dodać wody około 1/2 szklanki.
Przyprawiamy do smaku.

     2. wersja jeżeli mamy jakieś mięso pieczone z poprzedniego obiadu to proponuję je zmielić i dodać 1 pora i według uznania pieczarek. Tak żeby wystarczyło farszu dla całej rodziny. :)

     3. wersja - crebsy tylko z mięsem mielonym.


Przygotowujemy ciasto naleśnikowe.

Do garnka wbijamy:
  •  2 jajka
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka maki
Całość mieszamy na jednolitą masę.
Aby przyspieszyć smażenie proponuje robić to za pomocą 2 patelni a nie jednej.

Oto filmik jak przygotowywałam ciasto naleśnikowe:
http://youtu.be/E7liu6C2f6s


Na usmażone naleśniki kładziemy farsz (kładziemy go po środku) i zawijamy naleśniki Zaginamy najpierw boki a potem zawijamy.
Na talerzyku rozbijamy jako i naszego naleśnika moczymy w jaku a potem obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oleju lub oliwie na złoty kolor.




Ze śmietaną są przepyszne.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Karina