Translate

sobota, 31 sierpnia 2013

* Placki z dyni i sera koziego bryndzy


W mojej rodzinie nikomu nie smakowały.

Dzisiaj na obiad zrobiłam placki z dyni i bryndzy mają specyficzny smak dyni - dlatego polecam raczej smakoszom dyniowym :)

placki dyniowe
 
placki dyniowe



Kupiłam 1/2 kg dyni i 2 serki bryndzy po 12 dkg każdy
Dynię obrać i zetrzeć na drobnej tarce dodać serki i 2 jaka  i dobrze wymieszać. Następnie dosypać kaszki mannej dla zagęszczenia i poczekać 1/2h, jak będzie zbyt rzadkie dosypać więcej kaszki mannej.
Doprawić imbirem (sproszkowanym solą i pieprzem).

Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor.

Można podawać ze śmietaną z dodatkiem startego imbiru.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz. Karina