Pieczarki 1 kg
1 pora
1 serek topiony śmietankowy
3 jajka
2 szklanki maki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
bułka tarta
śmietana
- wersja - porę (tylko tą białą część ) i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy serek topiony i dalej podsmażamy. Jeżeli ciężko się łączy serek to można dodać wody około 1/2 szklanki.
2. wersja jeżeli mamy jakieś mięso pieczone z poprzedniego obiadu to proponuję je zmielić i dodać 1 pora i według uznania pieczarek. Tak żeby wystarczyło farszu dla całej rodziny. :)
3. wersja - crebsy tylko z mięsem mielonym.
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
Do garnka wbijamy:
- 2 jajka
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka maki
Aby przyspieszyć smażenie proponuje robić to za pomocą 2 patelni a nie jednej.
Oto filmik jak przygotowywałam ciasto naleśnikowe:
http://youtu.be/E7liu6C2f6s
Na usmażone naleśniki kładziemy farsz (kładziemy go po środku) i zawijamy naleśniki Zaginamy najpierw boki a potem zawijamy.
Na talerzyku rozbijamy jako i naszego naleśnika moczymy w jaku a potem obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na oleju lub oliwie na złoty kolor.
Ze śmietaną są przepyszne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz. Karina